Encyclopedie
Begrippenlijst

Procesarchitectuur examinering

Uit Triple A Encyclopedie
Versie door Bkruiswijk (Overleg | bijdragen) op 25 nov 2015 om 16:58

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Mbo-examens moeten herkenbaar zijn én recht doen aan de diversiteit in het middelbaar beroepsonderwijs. Een mbo-diploma moet goede kansen bieden op de arbeidsmarkt of een vervolgopleiding. Het project Examenprofiel beoogt meer eenduidigheid te realiseren in de mbo-examinering. Initiatiefnemers van het project zijn: de MBO Raad, SBB, AOC Raad, NRTO, VNO-NCW en MKB-Nederland.

De procesarchitectuur examinering is één van de producten die het project Examenprofiel heeft opgeleverd. De procesarchitectuur beschrijft alle processen die van belang zijn bij examinering in een mbo-instelling. Alle stappen die een instelling neemt om te zorgen voor goede examinering komen aan de orde: van het examenplan en de inkoop van examens tot het diplomeren en borgen van kwaliteit. In het examenprofiel staat welke stappen de instelling samen met het bedrijfsleven neemt.

Dit rapport is een van de resultaten van het genoemde project examenprofiel. Inmiddels is de procesarchitectuur verder doorontwikkeld. De actuele versie is beschikbaar op http://kwaliteitsborging.examineringmbo.nl/.

Download de PDF