Encyclopedie
Begrippenlijst

Kwalificatiedossier: verschil tussen versies

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
k (1 versie)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Begrip
 
{{Begrip
|Definitie=Door de minister (OCW/LNV) vastgesteld document waarin staat beschreven wat  een beginnend beroepsbeoefenaar vermag aan het eind van zijn opleiding. Afhankelijk van het cohort is de beschrijving in eindtermen of in competentiegerichte termen (verwoord in prestatie-indicatoren). De instelling bepaalt zelf de inrichting van de opleiding door middel van onderwijsproducten. Bijbehorende kwalificerende documenten kunnen zijn (eind)diploma certificaten (voor deelkwalificaties of certificeerbare eenheden). In voorkomende gevallen kan een schooldiploma worden verstrekt.
+
|Definitie=Het kwalificatiedossier omschrijft de kwalificaties waarop onderwijs en examens worden gebaseerd. De kwalificaties bestaan elk uit een basisdeel en een profieldeel. Een kwalificatiedossier omschrijft vaak meerdere kwalificaties; dan is er sprake van een gemeenschappelijk basisdeel. De instelling bepaalt zelf de inrichting van de opleiding door middel van onderwijsproducten.
 +
|Gebruik hoofdletters=Nee
 
}}
 
}}

Versie van 27 okt 2015 om 14:35

Het kwalificatiedossierHet kwalificatiedossier omschrijft de kwalificaties waarop onderwijs en examens worden gebaseerd. De kwalificaties bestaan elk uit een basisdeel en een profieldeel. Een kwalificatiedossier omschrijft vaak meerdere kwalificaties; dan is er sprake van een gemeenschappelijk basisdeel. Het basis- en profieldeel beschrijven de kwalificatie-eisen waaraan een beginnende beroepsbeoefenaar moet voldoen. De instelling bepaalt zelf de inrichting van de opleiding door middel van onderwijsproducten. omschrijft de kwalificaties waarop onderwijs en examens worden gebaseerd. De kwalificaties bestaan elk uit een basisdeel en een profieldeel. Een kwalificatiedossierHet kwalificatiedossier omschrijft de kwalificaties waarop onderwijs en examens worden gebaseerd. De kwalificaties bestaan elk uit een basisdeel en een profieldeel. Een kwalificatiedossier omschrijft vaak meerdere kwalificaties; dan is er sprake van een gemeenschappelijk basisdeel. Het basis- en profieldeel beschrijven de kwalificatie-eisen waaraan een beginnende beroepsbeoefenaar moet voldoen. De instelling bepaalt zelf de inrichting van de opleiding door middel van onderwijsproducten. omschrijft vaak meerdere kwalificaties; dan is er sprake van een gemeenschappelijk basisdeel. De instelling bepaalt zelf de inrichting van de opleiding door middel van onderwijsproducten.


Pagina's gerelateerd aan dit begrip