Encyclopedie
Begrippenlijst

Diplomering en uitschrijven: verschil tussen versies

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
(Update 2016)
 
Regel 7: Regel 7:
 
Uiteindelijk wordt, door het verzamelen van de benodigde summatieve resultaten, een diploma afgegeven. Dat wil nog niet zeggen dat de deelnemer wordt uitgeschreven, wel heeft de deelnemer (een deel van) zijn loopbaan achter de rug.  
 
Uiteindelijk wordt, door het verzamelen van de benodigde summatieve resultaten, een diploma afgegeven. Dat wil nog niet zeggen dat de deelnemer wordt uitgeschreven, wel heeft de deelnemer (een deel van) zijn loopbaan achter de rug.  
  
Uitschrijven doet een deelnemer wanneer deze (tijdelijk) stopt met onderwijs afnemen van de instelling. De verbintenis tussen de deelnemer en de onderwijsinstelling wordt beëindigd en de gegevens worden overgedragen aan het Centraal Uitwisselingspunt. Dat wil niet zeggen dat de deelnemer uit het oog wordt verloren. Alumnibeleid, waarbij uitgeschreven deelnemers als belangrijke doelgroep worden gezien als afnemer van nieuwe onderwijsproducten, speelt binnen alle onderwijsinstellingen.
+
Uitschrijven doet een deelnemer wanneer deze (tijdelijk) stopt met onderwijs afnemen van de instelling. De verbintenis tussen de deelnemer en de onderwijsinstelling wordt beëindigd en het doorstroomdossier wordt overgedragen aan de instelling waar de deelnemer zijn opleiding eventueel vervolgt. Dat wil niet zeggen dat de deelnemer uit het oog wordt verloren. Alumnibeleid, waarbij uitgeschreven deelnemers als belangrijke doelgroep worden gezien als afnemer van nieuwe onderwijsproducten, speelt binnen alle onderwijsinstellingen.
  
 
[[Bestand:Diplomeringuitschrijven.gif|frame|Diplomering en uitschrijven]]
 
[[Bestand:Diplomeringuitschrijven.gif|frame|Diplomering en uitschrijven]]

Huidige versie van 11 dec 2016 om 16:51

Uiteindelijk wordt, door het verzamelen van de benodigde summatieve resultaten, een diplomaKwalificerend document. afgegeven. Dat wil nog niet zeggen dat de deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. wordt uitgeschreven, wel heeft de deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. (een deel van) zijn loopbaan achter de rug.

Uitschrijven doet een deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. wanneer deze (tijdelijk) stopt met onderwijs afnemen van de instelling. De verbintenisrechtsgeldige overeenkomst tussen deelnemer en instelling of tussen bedrijf en instelling. Op basis van deze overeenkomst ontstaat een bekostigingsrelatie. De instelling verplicht zich nader te bepalen onderwijsproducten beschikbaar te stellen met als eerste een startonderwijsproduct dat vanaf een in de verbintenis vastgelegde datum kan worden afgenomen. De deelnemer spreekt de intentie uit om onderwijsproducten af te nemen op nader te plannen tijdstippen waarbij waar mogelijk de begindatum van het startonderwijsproduct in de verbintenis is vastgelegd. tussen de deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. en de onderwijsinstelling wordt beëindigd en het doorstroomdossierHet doorstroomdossier is een digitaal dossier dat tussen onderwijsinstellingen wordt uitgewisseld, met daarin door de onderwijsinstelling gewaarborgde gegevens over de deelnemer en zijn loopbaan. wordt overgedragen aan de instelling waar de deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. zijn opleiding eventueel vervolgt. Dat wil niet zeggen dat de deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. uit het oog wordt verloren. Alumnibeleid, waarbij uitgeschreven deelnemers als belangrijke doelgroep worden gezien als afnemer van nieuwe onderwijsproducten, speelt binnen alle onderwijsinstellingen.

Diplomering en uitschrijvenDe deelnemer verlaat de instelling en de verbintenis wordt beëindigd. Hiermee eindigt ook de bekostigingsrelatie.