Encyclopedie
Begrippenlijst

Digitale overdracht deelnemergegevens: verschil tussen versies

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
(Update 2016)
 
Regel 1: Regel 1:
 
{{Structuurelement
 
{{Structuurelement
 
|Type=Kernsysteem
 
|Type=Kernsysteem
|Beschrijving=De uitwisseling van deelnemergegevens met andere instellingen, bijvoorbeeld de instelling waar een deelnemer van afkomstig is of waar hij zijn opleiding gaat vervolgen, wordt beschreven binnen de digitale overdracht deelnemergegevens. De uitwisseling kan direct tussen instellingen onderling verlopen of via een centraal uitwisselingspunt. Een centraal uitwisselingspunt regelt de logistiek van de uitwisseling inclusief autorisaties, toestemming en bezwaar.
+
|Beschrijving=De uitwisseling van deelnemergegevens met andere instellingen, bijvoorbeeld de instelling waar een deelnemer van afkomstig is of waar hij zijn opleiding gaat vervolgen. Het gaat hierbij met name om de overstap van po naar mbo, of een overstap binnen het mbo.  
 +
 
 +
De uitwisseling bestaat uit de uitwisseling van een doorstroomdossier en de uitwisseling van relevante statusovergangen in het proces van aanmelden en inschrijven.
 +
 
 
|Korte beschrijving=
 
|Korte beschrijving=
 
|Aanleiding=
 
|Aanleiding=

Huidige versie van 9 dec 2016 om 15:17

Dit is een kernsysteem

De uitwisseling van deelnemergegevens met andere instellingen, bijvoorbeeld de instelling waar een deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. van afkomstig is of waar hij zijn opleiding gaat vervolgen. Het gaat hierbij met name om de overstap van po naar mbo, of een overstap binnen het mbo.

De uitwisseling bestaat uit de uitwisseling van een doorstroomdossierHet doorstroomdossier is een digitaal dossier dat tussen onderwijsinstellingen wordt uitgewisseld, met daarin door de onderwijsinstelling gewaarborgde gegevens over de deelnemer en zijn loopbaan. en de uitwisseling van relevante statusovergangen in het proces van aanmeldenHet op enigerlei wijze kenbaar maken van de belangstelling van een potentiële deelnemer voor het afnemen van onderwijsproducten bij de instelling. en inschrijvenHet proces binnen de instelling dat kan leiden tot een verbintenis tussen een deelnemer of opdrachtgever en de instelling. In dat geval gaan de deelnemer/opdrachtgever en de instelling een principeovereenkomst met elkaar aan. De instelling spant zich in om de producten aan te bieden die aansluiten op de vraag van de potentiële deelnemer. De potentiële deelnemer heeft de intentie om de onderwijsproducten af te nemen..