Encyclopedie
Begrippenlijst

Wat is Triple A

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar de homepage

Het MBO onderwijs verandert en de vraag naar flexibel, betaalbaar en goed georganiseerd onderwijs groeit. Daarom voldoen de huidige ICT systemen niet altijd meer. Als ICT aan vervanging toe is, is het de vraag waar de nieuwe systemen aan moeten voldoen? Triple A geeft hier antwoord op.

Een netwerk van ROC’s en AOC’s werkte daarom aan een gezamenlijke visie op onderwijsvernieuwing. De visie werd, aan de hand van de processen binnen een onderwijsinstelling, uitgewerkt in een procesmodel. De consequenties daarvan voor de ondersteunende systemen zijn beschreven in de functionele ontwerpen en architectuur van Triple A. De visie, architectuur en functionele ontwerpen zijn gebundeld in de Triple A encyclopedie.

Sinds de encyclopedie in 2009 door het veld in gebruik genomen werd, is er veel veranderd. De visie op onderwijs heeft zich ontwikkeld en functionele ontwerpen zijn onder de vlag van saMBO-ICT uitgewerkt en geactualiseerd. Bovendien is er meer ruimte gekomen voor praktische instrumenten. En belangrijker nog, al dit materiaal is vanaf nu hier beschikbaar: actueel, veelzijdig, digitaal en van deze tijd. Hiermee is Triple A hét antwoord op jouw vragen over het vernieuwen van onderwijsondersteunende systemen.

Bekijk de animatie

 

 

Bekijk alle animaties

Verder lezen