Encyclopedie
Begrippenlijst

Tonen arrangementen overzicht

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ondersteunt use cases

Doel

Inzicht krijgen in de status van alle arrangementen.

Beschrijving

Een overzicht tonen van arrangementen (van een arrangeurpersoon die binnen de instelling de arrangementen voor een bepaalde groep deelnemers opstelt.) die betrekking hebben op een bepaalde periodeEen periode is een afgebakende tijdseenheid de lengte wordt gekozen door een instelling zelf. Dit kan een uur een dag een week 10 weken etc zijn.. Van elk arrangementeen planbaar geheel van beschikbare onderwijsproducten. Een arrangement bestaat uit een verzameling enkelvoudige en/of samengestelde onderwijsproducten aangevuld met aanvullende eisen en wensen met betrekking tot de volgorde of de periode waarin het product moet worden afgenomen. Een arrangement kan uit één onderwijsproduct (enkelvoudig of samengesteld) bestaan. wordt getoond:

  • deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student.
  • status van leervraagVraag van een deelnemer of opdrachtgever aan een instelling waarin verwoord wordt wat men wil leren. Het formuleren van de leervraag is een activiteit van de begeleider samen met de deelnemer of opdrachtgever waarin de leervraag wordt uitgedrukt in producten uit de onderwijscatalogus (eventueel) aangevuld met additionele wensen en voorwaarden./arrangementeen planbaar geheel van beschikbare onderwijsproducten. Een arrangement bestaat uit een verzameling enkelvoudige en/of samengestelde onderwijsproducten aangevuld met aanvullende eisen en wensen met betrekking tot de volgorde of de periode waarin het product moet worden afgenomen. Een arrangement kan uit één onderwijsproduct (enkelvoudig of samengesteld) bestaan.
  • resultaat van de controle functie ‘Controleren arrangementeen planbaar geheel van beschikbare onderwijsproducten. Een arrangement bestaat uit een verzameling enkelvoudige en/of samengestelde onderwijsproducten aangevuld met aanvullende eisen en wensen met betrekking tot de volgorde of de periode waarin het product moet worden afgenomen. Een arrangement kan uit één onderwijsproduct (enkelvoudig of samengesteld) bestaan.
Vanuit het overzicht kan de functie ‘Vastleggen arrangementeen planbaar geheel van beschikbare onderwijsproducten. Een arrangement bestaat uit een verzameling enkelvoudige en/of samengestelde onderwijsproducten aangevuld met aanvullende eisen en wensen met betrekking tot de volgorde of de periode waarin het product moet worden afgenomen. Een arrangement kan uit één onderwijsproduct (enkelvoudig of samengesteld) bestaan.’ worden gestart.

Opmerking

Deze functie gaat er vanuit dat het automatisch uiteenrafelen van de leervraagVraag van een deelnemer of opdrachtgever aan een instelling waarin verwoord wordt wat men wil leren. Het formuleren van de leervraag is een activiteit van de begeleider samen met de deelnemer of opdrachtgever waarin de leervraag wordt uitgedrukt in producten uit de onderwijscatalogus (eventueel) aangevuld met additionele wensen en voorwaarden. reeds heeft plaatsgevonden door de functie ‘Afleiden initiële arrangementen’. Dit is een verandering t.o.v. het huidige activiteitendiagram.

Deze functie wordt gedurende de hele use case steeds weer gebruik. Ze vormt een centrale spil in het arrangerenOnderwijslogistiek proces waarin op basis van leervraag van een deelnemer en de daarbij passende en beschikbare onderwijsproducten een planbaar geheel wordt samengesteld dat door de deelnemer kan worden afgenomen. Een arrangement is van kracht voor een 'bevroren' periode. Op basis van alle arrangementen kan een rooster voor een dergelijke periode worden gemaakt.. Op het moment dat deze functie later in het proces weer gebruikt wordt zijn de arrangementen niet meer initieel, maar eventueel reeds bewerkt door de arrangeurpersoon die binnen de instelling de arrangementen voor een bepaalde groep deelnemers opstelt..