Encyclopedie
Begrippenlijst
Hulpmiddelen

Wiki bekijken

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Aanvullen onderwijscatalogus
Architectuurlaag Businessarchitectuur  +
Beschrijving ==Het aanvullen van de onderwijscatalogus= ==Het aanvullen van de onderwijscatalogus== Nadat er informatiedragers zijn gedefinieerd en beschreven in de ingerichte onderwijscatalogus, kan er besloten worden dat de informatiedragers (de onderwijsproducten en/of referentiearrangementen) ook gebruikt gaan worden voor het voeden van andere processen. Zo kan het zijn dat een onderwijsinstelling een “les engels” ook wil roosteren of informatie wil zien van het aantal keren dat het onderwijsproduct is afgenomen, of misschien wil de onderwijsinstelling wel gebruik maken van de informatie van het onderwijsproduct “les engels” om relevante begeleidingsinformatie voor de deelnemer die de les volgt, te tonen. Voor de zojuist genoemde voorbeelden is de basaal ingerichte onderwijscatalogus die is ontstaan tijdens het proces “ontwikkelen onderwijs” onvoldoende gedetailleerd. Er is een aantal gegevens dat specifiek voor roosteren benodigd is, net als voor het genereren van managementinformatie of het monitoren van de voortgang van een deelnemer. Voor het toevoegen van deze gegevens aan de onderwijsproducten is het proces “aanvullen onderwijscatalogus” bedacht. Dit proces bevat het bepalen van de aanvullende processen waarvoor de informatiedragers gegevens moeten gaan tonen (zoals voor roosteren, managementinformatie of begeleiding). Daarna(ast) wordt gedefinieerd over welke gegevens het gekozen aanvullende proces wil beschikken. Het aanvullen van de informatiedragers met extra gegevens omwille van het gebruik voor andere processen, noemen wij modulariteit. andere processen, noemen wij modulariteit.
Bestaat uit Bepalen modulariteit + , Aanvullen onderwijscatalogus tbv modulariteit +
Elementtype Proces  +
Foto Bestand:Metadaterenaanbod.jpg +
Korte beschrijving Het toevoegen van specifieke kenmerken aan Het toevoegen van specifieke kenmerken aan de informatiedragers (onderwijsproducten of referentiearrangementen) in de onderwijscatalogus, teneinde de catalogus te gebruiken voor aanvullende processen. Denk hierbij aan roosteren, management informatie of begeleiding. ren, management informatie of begeleiding.
Naam Aanvullen onderwijscatalogus  +
Naamlink [[Aanvullen onderwijscatalogus]]  +
Realiseert De inrichting van de onderwijscatalogus is aan de instelling +
Usecasediagram Bestand:AanvullenOnderwijscatalogus.png +
Volgende pagina Bepalen modulariteit +
Heeft ongeldige waarde voorDit is een speciale eigenschap in de wiki. Concept  + , Aanleiding  + , Samenvatting  + , Doel  + , Acties  + , Resultaat  + , Frequentie  + , Opmerkingen  + , Is tijd getriggerd  + , Beschrijving interactieve functionaliteit  + , Beschrijving niet-interactieve functionaliteit  + , Gegevens  + , Strategie  + , Cultuur  + , Personeel  + , Structuur  + , Toepasbaarheid  + , Inleiding functionaliteiten  + , Inleiding relevante informatie  + , Animatie  + , Architectuurlaag  + , Architectuurkolom  +
Categorieën Processen  + , Functioneel ontwerpen  + , Onderwijscatalogus  +
WijzigingsdatumDit is een speciale eigenschap in de wiki. 27 oktober 2015 09:06:17  +
eigenschappen verbergen die hierheen verwijzen 
Onderwijscatalogus (kernsysteem) + Ondersteunt
Beschikbaarstellen onderwijsaanbod + Volgende pagina
 

 

Voer de naam in van de pagina waar u met browsen wilt beginnen.