Encyclopedie
Begrippenlijst

Hoe werkt deze website

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Terug naar de homepage

De basis van deze website is een wiki. Een van de meest bekende wiki’s is Wikipedia. In de wiki vind je alle inhoudelijke informatie van Triple A. Er is nog iets speciaals aan deze wiki. Het is een semantische wiki. Dat betekent dat er in al het materiaal dat er in is geplaatst relaties en verbanden zijn aangelegd op basis van hoe het materiaal van Triple A is opgebouwd. Dit heeft als voordeel dat de wiki in staat is om relevante suggesties te doen op basis van de keuzes die je maakt.

Om thuis te raken in het Triple A materiaal of je weg te kunnen vinden door al het materiaal van de wiki is er via deze website een aantal ingangen gemaakt.

  1. Als je nog niet zoveel van het Triple A materiaal afweet en je wilt op hoofdlijnen een beeld krijgen van de reikwijdte van Triple A, kun je per hoofdgroep en kernsysteem animaties bekijken. Ze vertellen je meer over hetgeen er beschreven is in de wiki. En na het bekijken van de animaties heb je op hoofdlijnen een beeld van de onderwerpen die in het materiaal van Triple A aan bod komen.
  2. Als je liever steeds een beetje meer de diepte ingaat op een onderwerp, dan kun je al bladerend door de structuur van Triple A heen wandelen en kennis maken met de inhoud.
  3. Ben je specifiek op zoek naar een proces of een use case of wil je alle processen en use cases in samenhang bekijken, gebruik dan de navigatie via het onderwijsprocesmodel.

De drie ingangen tot het materiaal vind je op de home page.

Het Triple A materiaal bestaat naast de bekende functionele ontwerpen uit nog veel meer. Er zijn praktische instrumenten, zoals een toets of basis presentatie die je direct kunt benaderen vanuit het menu bovenin. Klik op ‘instrumenten’ en bekijk welke hulpmiddelen er voor jou beschikbaar zijn. Wil je juist een functioneel ontwerp in z’n totaliteit? Dan vind je in het menu bovenaan onder ‘boeken’ een verzameling vooraf samengestelde wikipagina’s die te lezen en te downloaden zijn als boeken.

Het doel van deze wiki is dat je het niet alleen als naslagwerk kunt gebruiken maar vooral dat je met het Triple A materiaal aan de slag kunt. Ook is het mogelijk de opgedane kennis te delen en uit te werken met collega’s. De zoekmachine ondersteunt je hierbij. Geef een zoekterm op, filter de resultaten en deel ze via een linkje, social media of een verzameling van tekstbestanden met elkaar.

Als je gelijk de diepte in wil, kun je rechtsboven in de balk een zoekterm invullen. Je gaat dan aan de hand van de zoekresultaten de wiki in.

Bekijk de animatie

 

Bekijk alle animaties