Encyclopedie
Begrippenlijst

Beheren rapportagesjablonen

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ondersteunt use cases

Use case:

Doel

Hergebruik van eerder gemaakte rapportagesjablonen.

Functiesoort

Interactief

Beschrijving

Een lijst met rapportagesjablonen die bewerkt kan worden. Tevens kan het genereren en opslaan van rapportages op basis van een sjabloonDe mal volgens welke een document gegenereerd dient te worden. Een sjabloon bestaat uit de structuur van het document bestaande uit vaste tekst en sjabloonvelden. De vaste tekst is voor elk document van dit type gelijk en de sjabloonvelden zijn velden die worden gevuld met gegevens die zijn aangeleverd bij de documentaanvraag of uit het systeem kunnen worden geselecteerd. vanuit deze functie worden uitgevoerd.

Beschrijving interactieve functionaliteit


Gebruikersinterface

Een scherm dat een lijst met rapportagesjablonen toont.


Functionaliteit:

  • Aanmaken of bewerken van een sjabloonDe mal volgens welke een document gegenereerd dient te worden. Een sjabloon bestaat uit de structuur van het document bestaande uit vaste tekst en sjabloonvelden. De vaste tekst is voor elk document van dit type gelijk en de sjabloonvelden zijn velden die worden gevuld met gegevens die zijn aangeleverd bij de documentaanvraag of uit het systeem kunnen worden geselecteerd. (1)
  • Naam van een sjabloonDe mal volgens welke een document gegenereerd dient te worden. Een sjabloon bestaat uit de structuur van het document bestaande uit vaste tekst en sjabloonvelden. De vaste tekst is voor elk document van dit type gelijk en de sjabloonvelden zijn velden die worden gevuld met gegevens die zijn aangeleverd bij de documentaanvraag of uit het systeem kunnen worden geselecteerd. wijzigen (2)
  • Verwijderen van een sjaboon
  • Genereren en opslaan van een rapportage o.b.v. een sjabloonDe mal volgens welke een document gegenereerd dient te worden. Een sjabloon bestaat uit de structuur van het document bestaande uit vaste tekst en sjabloonvelden. De vaste tekst is voor elk document van dit type gelijk en de sjabloonvelden zijn velden die worden gevuld met gegevens die zijn aangeleverd bij de documentaanvraag of uit het systeem kunnen worden geselecteerd.
  • Beschikbaar stellen van een sjabloonDe mal volgens welke een document gegenereerd dient te worden. Een sjabloon bestaat uit de structuur van het document bestaande uit vaste tekst en sjabloonvelden. De vaste tekst is voor elk document van dit type gelijk en de sjabloonvelden zijn velden die worden gevuld met gegevens die zijn aangeleverd bij de documentaanvraag of uit het systeem kunnen worden geselecteerd. aan een gebruiker of gebruikersgroep

Controles door ICT-systeem

Controles bij interface-element 2:

  • Naam moet voldoen aan format
  • Systeem moet melding geven bij een reeds bestaande naam

Acties door ICT-systeem

Acties bij interface-element 1:

  • Starten van de functie maken rapportage.