Encyclopedie
Begrippenlijst

Aanmaken portfolio

Uit Triple A Encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ondersteunt use cases

Use case:

Doel

Beschikbaar stellen van de portfolio faciliteit aan een deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student..

Beschrijving

Dit is een niet-interactieve functie die wordt gestart als (bijvoorbeeld bij de inschrijving) is aangegeven dat voor een bepaalde deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. een portfolio beschikbaar gesteld moet worden. Deze functie voorziet op hoofdlijnen in het volgende:

  • Aanmaken van het portfolio conform de binnen de instelling geldende structuur
  • Vullen van het portfolio met de relevante administratieve gegevens die al binnen de instelling beschikbaar zijn, zoals gegevens over de deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student., de inschrijving en de startkwalificatie.
  • Aanmaken autorisaties, bijvoorbeeld om het portfolio via een deelnemersportaal of open leercentrum te kunnen benaderen. Mogelijk is een e-mailadres binnen de school een vereiste, waardoor deze ook moet worden aangemaakt.
  • Verzenden notificatie aan deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student., bijv. een email, waarin de inloggegevens e.d. bekend worden gemaakt.

Met behulp van deze functies kan voor een (meestal net ingeschreven) deelnemerIemand die onderwijs volgt binnen een instelling. Een deelnemer is in bezit van een verbintenis met een instelling voor het afnemen van onderwijsproducten. Een ander woord voor deelnemer is lerende leerling of student. een nieuw, leeg portfolio worden aangemaakt.